Sociale huurwoningen

U wilt graag naar of binnen Wageningen verhuizen en zoekt een betaalbare sociale huurwoning? Sociale huurwoningen zijn bestemd voor mensen met een lager inkomen. De maximala huurprijs bedraagt €710,68 per maand. Voor sociale huurwoningen geldt een inkomenseis. Hieronder leest u wat u daarvoor kunt doen.

Hoe

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, schrijft u zich in via huiswaarts.nu. U kunt op aanbod en lotingwoningen reageren. Elke week worden de woningen die beschikbaar komen op huiswaarts gepubliceerd. Het overgrote deel van de sociale huurwoningen (minimaal 80%) moet verhuurd worden aan woningzoekenden met een inkomen onder € 36.798,-. De resterende 20% van de woningen mag toegewezen worden aan woningzoekenden met een hoger inkomen.

De Woningstichting

De Woningstichting    in Wageningen de grootste verhuurder van sociale huurwoningen. Zij helpen u verder met informatie en advies. Zij verhuren woningen voornamelijk in de sociale huursector maar ook in de  de vrije sector.

Idealis

Idealis biedt in Wageningen en Ede studentenhuisvesting.

Overigen

 Er zijn ook particuliere aanbieders die een woning met een huur lager dan €710,68- aanbieden, zoals:

Voor deze woningen komt u afhankelijk van uw inkomen en leeftijd ook in aanmerking voor huurtoeslag.

Huurtoeslag

U kunt huurtoeslag krijgen voor woningen met een huur van maximaal € 710,68. Dit is de sociale huurgrens. De hoogte van de huurtoeslag is afhankelijk van uw inkomen. Een proefberekening voor de huurteoslag is te maken via de website van de belastingdienst. De huurtoeslag is afhankelijk van uw leeftijd. Bent u jonger dan 23 jaar dan mag de huur niet hoger zijn dan 417,34, behalve als u een kind heeft dat bij u inwoont. Dan mag de huur toch €710,68 zijn

 

 

Zoeken