Schulden

Wat kunt u zelf doen?

Probeer uw financiële administratie op orde te houden. Open altijd de post, ook al vreest u dat het een flinke rekening of aanmaning is. Laat schulden niet oplopen, maar vraag hulp als het u teveel wordt. Betaal vooral de vorderingen van het Justitioneel Incassobureau en de belastingdienst.

Komt u er zelf niet uit?

Bij het Startpunt kunt u terecht met uw vragen over schulden. Wij beantwoorden veel voorkomende vragen.  We kunnen ook uitzoeken of u misschien nog recht hebt op toeslagen of subsidies. Die kunnen uw inkomen vergroten. Het kan ook zijn dat een rekening onredelijk is. De Sociale Raadslieden die ook in hetzelfde gebouw zitten als het Startpunt, kunnen u hier ook bij helpen.

Spreekuur schulddienstverlening

Met dringende vragen kunt u naar het inloopspreekuur van het team schulddienstverlening bij het Startpunt: iedere maandag van 13.00 tot 16.00 uur en iedere vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Telefonisch is het team schulddienstverlening bereikbaar via tel. (0317) 49 29 11 (algemeen nummer).

Wat kan de Schulddienstverlening voor u doen?

Doel van alle hulp is dat de u zelf weer grip krijg op uw inkomsten en uitgaven. Dat u zelfstandig uw budget kan beheren en de administratie kan doen. Het is dus een leerproces. Het hangt sterk van uw persoonlijke situatie af op welke wijze schulddienstverlening u kan helpen. Er zijn verschillende mogelijkheden.

  • Bij uw thuisadministratie kunt u geholpen worden door bijvoorbeeld Humanitas of SWOA. Die helpen u uw administratie op orde te brengen. Zij kunnen u ook doorverwijzen naar een cursus of workshop.
  • Voor langdurige ondersteuning is Persoonlijk Budget Begeleiding  geschikt.

    Als de situatie zo complex is dat er (andere) professionele hulp nodig is, wordt dat met u besproken en wordt uitgezocht wat dan de beste weg is.

 

 

 

 

 

Zoeken