Meldpunt discriminatie en pesten

Vindt u dat u gediscrimineerd of gepest wordt? Omdat u bijvoorbeeld te oud bent, er anders uitziet of een handicap heeft? U kunt hier iets tegen doen!

Verbod op discriminatie en pesten

Discriminatie is het ongelijk behandelen van mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen. In de wet staat dat je iedereen gelijke kansen moet geven, ongeacht huidskleur, handicap, leerproblemen enzovoort. Uit onderzoek blijkt dat één op de vier Nederlanders toch in aanraking komt met discriminatie. Vaak begint het met plagen en hebben mensen niet door hoe opmerkingen iemand raken. Door melding te maken bij het Meldpunt Discriminatie en Pesten wordt u geholpen om uw zaak op te pakken om te proberen het samen op te lossen of ze verwijzen u door als dat nodig is.

Melding

  • U kunt discriminatie melden bij het Meldpunt Discriminatie en Pesten (MDP). U kunt hier terecht voor advies, registratie en bijstand bij incidenten telefoon 026-3772333
  • U kunt melden via het Meldformulier
  • U kunt ook melding doen van discriminatie en pesten bij het Startpunt Wageningen. Rooseveltweg 408a telefoon 0317-410160 of e-mail startpunt@wageningen.nl. Het Startpunt neemt uw melding op en stuurt deze voor behandeling door aan het Meldpunt Discriminatie en Pesten.

Zoeken