Uitleenpunt zorghulpmiddelen

Heeft u tijdelijk een zorghulpmiddel nodig? Bijvoorbeeld omdat verpleging thuis nodig is? Of bent u aan het revalideren thuis na een operatie? Gaat u binnenkort bevallen en heeft u hulpmiddelen nodig? Tijdens openingstijden kunt u dan terecht in het Startpunt. Het Startpunt is een uitleenpunt van Medipoint.

Gratis lenen

Zorgverzekeraars hebben een pakket van uitleenhulpmiddelen vastgesteld die gratis te leen zijn voor maximaal 26 weken.

Hulpmiddelen

De volgende hulpmiddelen kunt u bij het Startpunt afhalen rolstoel, toiletstoel, douchekruk of-stoel, bedverhogers, rugsteun, dekenboog, ondersteek en een toiletverhoger. Meestal is er voldoende voorraad aanwezig bij het Startpunt zodat dat u het hulpmiddel direct kunt meenemen

Overige hulpmiddelen

Op de website van Medipoint is een volledig overzicht te vinden van hulpmiddelen die te leen zijn. .

Huren

Voor krukken, rollators en looprekken betaald u huur aan Medipoint. Als u lid bent van een ledenverenging, krijgt u korting op de huur of is het zelfs voor een bepaalde periode gratis.

Openingstijden

Let op: het Startpunt heeft andere openingstijden.  dan Medipoint. Wilt u een hulpmiddel lenen of huren en bij het Startpunt ophalen, dan gelden de openingstijden van het Startpunt.

Kopen

In het Startpunt worden geen zorghulpmiddelen verkocht. Hiervoor verwijzen wij u naar een thuiszorgwinkel. Er zijn diverse winkels waar u hulpmiddelen zoals een rollator, douchestoel of bijvoorbeeld een toiletverhoger kunt aanschaffen. Op internet is er veel informatie te vinden. Het loont de moeite om te vergelijken bij verschillende winkels en websites in verband met verschil in prijzen. Voor eventuele verkoopadressen kunt u terecht bij het Startpunt. Ook is een hulpmiddel soms heel goed tweedehands te koop. Kijk bijvoorbeeld eens op marktplaats.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de uitleen van hulpmiddelen? Neem dan contact op met Medipoint, tel. 088-1020100. Of kijk op de website van Medipoint. Voor een uitgebreid voorraad hulpmiddelen kunt u ook terecht in de winkel van Medipoint in Ede. Kunt u niet zelf het hulpmiddel ophalen en is er ook niemand die dat voor u kan doen? Neem dan contact op met Medipoint. Thuisbezorgen is ook mogelijk.

  • Adres: Willem de Zwijgerlaan 1-3.
  • Opening:   Maandag t/m vrijdag 9.30-17.30 uu en zaterdag van 9.30-13.30 uur.

 

 

 

 

 

 

Zoeken